menu
Publicerad: 2021/11/22
Nyhet - Riagalan 2022

Prime Video ny huvudpartner för Riagalan 2022

Den 17 mars 2022 är det dags för den tolfte upplagan av den prestigefyllda Riagalan på Cirkus i Stockholm då kreatörer inom svensk tv-värld premieras.

Inför 2022 års gala är arrangören Film&TV-Producenterna glada över att kunna presentera en ny huvudpartner för Ria-priset, nämligen Prime Video.

Det är med stor glädje som vi välkomnar samarbetet med Amazon Prime Video. Ria är ett pris som under de senaste tolv åren berikats med nya kategorier som speglar vår samtid och utvecklingen i tv-produktion. Med Rias nya huvudpartner öppnar priset upp för ytterligare plattformar, säger Eva Hamilton, ordförande, Film&TV-Producenterna.

Ria är tv-branschens finaste pris, uppkallat efter tv-legendaren Ria Wägner. Priset lyfter fram produktionsbolagen och de personer och insatser som tar branschen framåt.

Det är med stort engagemang och brinnande passion vi ser fram emot att få fira svensk tv- och dramaproduktion som är i världsklass. Vi är stolta över att få möjlighet att stödja alla fantastiska talanger bakom kameran, som är medlemmar i Film & TV Producenterna, och initiativet med Riagalan, säger Karin Lindström, Head of Originals, Prime Video.

Eftersom utvecklings- och idéarbetet är grunden till all produktion är kategorin Årets originalidé en av Riagalans viktigaste utmärkelser. Priset hjälper till att befästa produktionsbolagens ställning som den kreativa motorn i branschen.

Riagalans kategorier 2022:

Årets originalidé (scripted/unscripted)
Årets program (scripted/unscripted)
Årets producent
Årets berättare
Årets ljudupplevelse
Årets organisatör
Årets profil 
Årets castare
Årets visuella uttryck
Årets musik 

Sista dagen för att nominera personer eller program är den 27 januari 2022. Juryn utser tre finalister och en vinnare per kategori. Årets finalister annonseras den 22 februari. Vem som sedan vinner i varje kategori tillkännages på Riagalan den 17 mars.   


Nyhet - Riagalan 2024

Här är årets finalister

Jurygrupperna har sagt sitt och nu är årets finalister till Riagalan 2024 klara. Torsdagen den 7 mars koras vinnarna i 13 kategorier på Cirkus i Stockholm.

Nyhet - Riagalan 2024

Här är årets vinnare

Sveriges bästa kreatörer, medarbetare och upphovsmakare inom svensk tv har utsetts, i kväll mottog 13 värdiga vinnare Ria-statyetten på Riagalan 2024.  

Nyhet - Riagalan 2024

Hanna Persson leder årets gala

Tv-producenten, influencern och skribenten Hanna Persson, även känd som HanaPee leder årets gala. 

Nyhet - Riagalan 2024

Netflix ny partner till Riagalan

Inför 2024 års gala är vi väldigt glada över att kunna presentera en ny partner för Ria-priset, nämligen Netflix.

Nyhet - Ria 2023

Eventfilm från galan

Årets gala gick av stapeln den 23 mars på Cirkus i Stockholm.

Nyhet - Ria 2023

Här är alla vinnare på Riagalan 2023

Ikväll mottog tretton glada vinnare Ria-statyetten på Riagalan 2023 på ett fullsatt Cirkus i Stockholm.

Nyhet - Ria 2023

Anna Granath och Micke Mårtensson leder årets gala

Årets värdpar för Riagalan är inga mindre än komikern, manusförfattaren och skådespelaren Anna Granath och manusförfattare

Nyhet - Årets finalister

Här är årets finalister till Riagalan 2023

Jurygrupperna har sagt sitt och nu är årets finalister till Riagalan 2023 klara. Torsdagen den 23 mars koras vinnarna i 13 kateg

Läs fler nyheter