menu
Publicerad: 2021/11/22
Nyhet - Riagalan 2022

Amazon Prime Video ny huvudpartner för Riagalan 2022

Den 17 mars 2022 är det dags för den tolfte upplagan av den prestigefyllda Riagalan på Cirkus i Stockholm då kreatörer inom svensk tv-värld premieras.

Inför 2022 års gala är arrangören Film&TV-Producenterna glada över att kunna presentera en ny huvudpartner för Ria-priset, nämligen Amazon Prime Video.

Det är med stor glädje som vi välkomnar samarbetet med Amazon Prime Video. Ria är ett pris som under de senaste tolv åren berikats med nya kategorier som speglar vår samtid och utvecklingen i tv-produktion. Med Rias nya huvudpartner öppnar priset upp för ytterligare plattformar, säger Eva Hamilton, ordförande, Film&TV-Producenterna.

Ria är tv-branschens finaste pris, uppkallat efter tv-legendaren Ria Wägner. Priset lyfter fram produktionsbolagen och de personer och insatser som tar branschen framåt.

Det är med stort engagemang och brinnande passion vi ser fram emot att få fira svensk tv- och dramaproduktion som är i världsklass. Vi är stolta över att få möjlighet att stödja alla fantastiska talanger bakom kameran, som är medlemmar i Film & TV Producenterna, och initiativet med Riagalan, säger Karin Lindström, Head of Originals, Amazon Prime Video.

Eftersom utvecklings- och idéarbetet är grunden till all produktion är kategorin Årets originalidé en av Riagalans viktigaste utmärkelser. Priset hjälper till att befästa produktionsbolagens ställning som den kreativa motorn i branschen.

Riagalans kategorier 2022:

Årets originalidé (scripted/unscripted)
Årets program (scripted/unscripted)
Årets producent
Årets berättare
Årets ljudupplevelse
Årets organisatör
Årets profil 
Årets castare
Årets visuella uttryck
Årets musik 

Sista dagen för att nominera personer eller program är den 27 januari 2022. Juryn utser tre finalister och en vinnare per kategori. Årets finalister annonseras den 22 februari. Vem som sedan vinner i varje kategori tillkännages på Riagalan den 17 mars.   


Nyhet - Årets jury

Nu presenterar vi juryn för Riagalan 2022

Här är årets jurygrupper som ska utse årets finalister och vinnare av Riagalan 2022.

Nyhet - Riagalan 2022

Nominera årets kollegor och program till Riagalan 2022 - deadline 27 jan

Från och med idag fram till den 27 januari är det fritt fram att nominera till Ria 2022.

Nyhet - Riagalan 2022

Amazon Prime Video ny huvudpartner för Riagalan 2022

Den 17 mars 2022 arrangeras den tolfte upplagan av Riagalan på Lilla Cirkus i Stockholm. Den 6 december öppnar vi äntligen nomi

Nyhet - Ria 2021

Fyraåringarna på äldreboendet vinner Årets produktion non scripted

Grattis till produktionsbolaget Meter som kammade hem Årets produktion non scripted för ”Fyraåringarna på äldreboendet”.

Nyhet - Ria 2021

Kalifat vinner Årets produktion scripted

Den 17 juni utsågs årets vinnare på Riagalan 2021. Grattis till Filmlance och dramaserien Kalifat som vann Årets bästa produk

Nyhet - Ria 2021

Nominera era produktioner till Rias specialpris 2021

Med anledning av pandemin delar Riagalan ut ett anpassat pris i år och hoppas på en publik gala i sitt ursprungliga format under

Nyhet - Riagalan 2020

Tack!

Stort tack till alla fantastiska partners, juryn, medarbetare, årets värdpar, prisutdelare och alla branschkollegor som har gjor

Nyhet - Riagalan 2020

Här är alla vinnare på Riagalan 2020

Ikväll gick äntligen Riagalan 2020 av stapeln i ett lite annorlunda format för att hylla svenskt TV-makeri och kreatörerna bak

Läs fler nyheter