menu
Publicerad: 2021/11/22
Nyhet - Riagalan 2022

Prime Video ny huvudpartner för Riagalan 2022

Den 17 mars 2022 är det dags för den tolfte upplagan av den prestigefyllda Riagalan på Cirkus i Stockholm då kreatörer inom svensk tv-värld premieras.

Inför 2022 års gala är arrangören Film&TV-Producenterna glada över att kunna presentera en ny huvudpartner för Ria-priset, nämligen Prime Video.

Det är med stor glädje som vi välkomnar samarbetet med Amazon Prime Video. Ria är ett pris som under de senaste tolv åren berikats med nya kategorier som speglar vår samtid och utvecklingen i tv-produktion. Med Rias nya huvudpartner öppnar priset upp för ytterligare plattformar, säger Eva Hamilton, ordförande, Film&TV-Producenterna.

Ria är tv-branschens finaste pris, uppkallat efter tv-legendaren Ria Wägner. Priset lyfter fram produktionsbolagen och de personer och insatser som tar branschen framåt.

Det är med stort engagemang och brinnande passion vi ser fram emot att få fira svensk tv- och dramaproduktion som är i världsklass. Vi är stolta över att få möjlighet att stödja alla fantastiska talanger bakom kameran, som är medlemmar i Film & TV Producenterna, och initiativet med Riagalan, säger Karin Lindström, Head of Originals, Prime Video.

Eftersom utvecklings- och idéarbetet är grunden till all produktion är kategorin Årets originalidé en av Riagalans viktigaste utmärkelser. Priset hjälper till att befästa produktionsbolagens ställning som den kreativa motorn i branschen.

Riagalans kategorier 2022:

Årets originalidé (scripted/unscripted)
Årets program (scripted/unscripted)
Årets producent
Årets berättare
Årets ljudupplevelse
Årets organisatör
Årets profil 
Årets castare
Årets visuella uttryck
Årets musik 

Sista dagen för att nominera personer eller program är den 27 januari 2022. Juryn utser tre finalister och en vinnare per kategori. Årets finalister annonseras den 22 februari. Vem som sedan vinner i varje kategori tillkännages på Riagalan den 17 mars.   


Nyhet - Ria 2023

Rekordmånga produktioner tävlar i Riagalan

Rekordmånga produktioner har skickats in till Riagalan 2023. Den 23 februari presenterar vi årets finalister och den 23 mars offentliggörs årets vinnare på den trettonde upplagan av Riagalan.

Nyhet - Ria 2023

Årets stjärnskott - ny kategori på Riagalan

Nu instiftar vi ett nytt efterlängtat pris för att hylla årets stjärnskott. 

Nyhet - Årets jury

Riagalans jury 2023

Här är årets jury som ska utse fyra finalister och en vinnare i samtliga kategorier.

Nyhet - Ria 2023

Nominera kandidater till Riagalan 2023

Fram till den 18 januari går det bra att nominera era kollegor och program (scripted/unscripted) till Riagalan 2023.

Nyhet - Riagalan 2022

Här är alla vinnare i Riagalan 2022

Ikväll ägde den tolfte upplagan av Riagalan rum på Lilla Cirkus i Stockholm - galan som hyllar svenskt TV-makeri och kreatör

Nyhet - Årets finalister

Här är årets finalister till Riagalan 2022

Riagalans fyra jurygrupper har sagt sitt och nu offentliggörs årets finalister till Riagalan 2022. Den 17 maj intas Cirkus för

Nyhet - Riagalan 2022

Nytt humorpris på Riagalan

För att hylla humorgenren i svensk tv-produktion instiftar Riagalan ett nytt humorpris tillsammans med Prime Video. Vinnaren of

Nyhet - Riagalan 2022

Säkra din biljett till Riagalan 2022

Nu har vi äntligen släppt biljetterna till Riagalan den 17 maj på Lilla Cirkus i Stockholm.

Läs fler nyheter