menu

Nominera

Här kan du nominera dina kollegor, program och programidéer. Om du är osäker på kriterier/regler för vilka man kan nominera, se mer information till vänster. Den nominerade personen ska ha varit verksam i produktionen under 2018. De nominerade programmen ska ha haft premiär under 2018. Observera att man enbart ska ange en specifik produktion där man tycker att de nominerade har varit extraordinär. Den nominerade personen ska ha varit verksam i produktionen under ovan nomineringsperiod.

HUR NOMINERINGEN GÅR TILL:

1. Fyll i namn, e-post och faktureringsinformation för att kunna nominera. Faktureringsinformation behövs endast om du nominerar i någon av de fyra kategorier som har en avgift.

2. Fyll i de uppgifter som krävs i den/de kategorier som du vill nominera i.

3. Scrolla längst ner på sidan för att skicka in dina uppgifter och nomineringar.

För frågor kontakta tävlingsansvarig Karin Hellström; karin@riagalan.se.

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy som du hittar HÄR.

Uppgifter

Namn och e-post måste fyllas i för att kunna nominera.

Faktureringsinformation

Krävs för att nominera i vissa kategorier. För att skicka in formuläret, scrolla längst ner på sidan.

ÅRETS PROGRAMIDÉ non-scripted

I den här kategorin premierar vi den mest kreativa och nyskapande originalidén (non-scripted. Programmet ska ha haft premiär online eller linjärt under nomineringsperioden samt vara skapat och producerat av ett bolag i Sverige. Upphovsmännen samt produktionsbolaget som står bakom utvecklingen av originalidén/programmet får ta emot utmärkelsen.

I kategorin "ÅRETS PROGRAMIDÉ non-scripted" tas en avgift ut på 2 000 kr per nominering.

ÅRETS PROGRAMIDÉ scripted

I den här kategorin premierar vi den mest kreativa och nyskapande originalidén (scripted) Serien ska ha haft premiär online eller linjärt under nomineringsperioden samt ska vara skapat och producerat av ett bolag i Sverige. Upphovsmännen samt produktionsbolaget som står bakom utvecklingen av originalidén/serien får ta emot utmärkelsen. Originalidén/serien ska ha producerats i minst 2 avsnitt, dvs ej långfilmsformatet.

I kategorin "ÅRETS PROGRAMIDÉ scripted" tas en avgift ut på 2 000 kr per nominering.

ÅRETS PROGRAM non-scripted

I den här kategorin premierar vi det program som genom ett kreativt och nytänkande utförande varit framgångsrikt under nomineringsperioden, men som inte behöver vara en svensk originalidé eller en första säsong. I denna kategori välkomnas alla typer av produktioner inklusive adaptioner och remakes. Det aktuella programmet ska ha haft premiär online eller linjärt under nomineringsperioden och ska vara producerat av ett bolag i Sverige. Producenten samt produktionsbolaget som står bakom produktionen av programmet får ta emot utmärkelsen.

I kategorin "ÅRETS PROGRAM non-scripted " tas en avgift ut på 2 000 kr per nominering.

ÅRETS PROGRAM scripted

I den här kategorin premierar vi det manusbundna som genom ett kreativt och nytänkande utförande varit framgångsrikt under nomineringsperioden, men som inte behöver vara en svensk originalidé eller en första säsong. I denna kategori välkomnas alla typer av produktioner inklusive adaptioner och remakes. Det aktuella programmet ska ha haft premiär online eller linjärt under nomineringsperioden och ska vara producerat av ett bolag i Sverige. Producenten samt produktionsbolaget som står bakom produktionen av programmet får ta emot utmärkelsen.

I kategorin "ÅRETS PROGRAM scripted" tas en avgift ut på 2 000 kr per nominering.

ÅRETS REDIGERARE

Vinnaren eller vinnarna i denna kategori har inte bara klippt ihop ett material, utan förtydligat det, dramatiserat det och berättat en historia på ett sätt som lyft den till nya, spännande och överraskande höjder.

ÅRETS PRODUCENT

Vi söker årets bästa producent, den person som gjort storverk för tittarna och kunden, och för alla andra som deltagit i produktionen.

ÅRETS BERÄTTARE

Priset i den här kategorin går till en inslagsproducent, reporter, manusförfattare, bearbetningsproducent, redaktör eller annan person som bidragit till att innehållet blivit extraordinärt.

ÅRETS VISUELLA UTTRYCK

Priset går till en fotograf, scenograf, bildproducent, ljusdesigner, grafiker eller annan person som på ett kreativt och originellt sätt bidragit till att det visuella uttrycket i ett program blivit storartat.

ÅRETS LJUDUPPLEVELSE

Priset går till en ljudtekniker, kapellmästare, ljudbearbetare eller annan person i produktionen som genom sitt arbete på ett kreativt och professionellt sätt bidragit till att tv-programmet vi tittar på ger en ljudupplevelse utöver det vanliga.

ÅRETS ORGANISATÖR

Priset går till en projektledare, produktionsledare, inspelningsledare, studioman/kvinna eller annan organisatör som förtjänar att premieras för sina smidiga, systematiska och vägledande insatser samt inspirerande ledarskap.

ÅRETS PROFIL

Detta pris går till den eller de profiler, programledare eller deltagare som i ett specifikt tv-program har gjort ett bestående intryck hos tittarna.

ÅRETS CASTARE

Priset delas ut till den eller de personer som under nomineringstiden skapat den starkast lysande ensemblen framför kameran i en produktion som antingen är manus- eller icke manusbunden. Det kan handla om att hitta de mest färgstarka karaktärerna, de trovärdigaste rollprestationerna, den skarpaste komikertalangen eller säkra upp de största stjärnorna.

ÅRETS PRESTATION

Det här priset delas ut till en person som under nomineringstiden bidragit med en specifik insats som varit helt avgörande för produktionen. Prestationen kan ha ägt rum på inspelningsplats eller under för/efterproduktion och delas ut till den som är mest värd det, oavsett titel.

ÅRETS KUND

Det här priset delas ut till den person på beställarsidan som, tillsammans med produktionsbolaget, påtagligt bidragit till att produktionen nått högre höjder. Detta skulle kunna vara någon som t ex jobbar som exekutiv producent, med marknadsföring eller programfinansiering och vi vill premiera engagemanget och samarbetet denna haft med oss på produktionsbolagssidan.