menu

Nominera

Här nedan kan du nominera dina kollegor till Riagalan 2022 i sju olika kategorier. Är du osäker på kriterier/regler, läs här. Nominerade personer ska ha varit involverade i program som har producerats av oberoende produktionsbolag och ska ha visats linjärt eller på vod under 2021.

Fyll i ditt namn och mejladress och de uppgifter som krävs i den/de kategorier som du vill nominera i. Observera att er motivering är avgörande för juryarbetet. Scrolla längst ner på sidan för att skicka in dina uppgifter och nomineringar.

HÄR nominerar du Årets program och Årets originalidé scripted/unscripted.

För frågor kontakta tävlingsansvarig Jonas Pedersen Hardebrant, jonas@riagalan.se 

Dina uppgifter

Namn och e-post måste fyllas i för att kunna nominera.
Ditt namn(Obligatoriskt)

ÅRETS LJUDUPPLEVELSE

Priset går till en ljudtekniker, ljudbearbetare som genom sitt arbete på ett kreativt och professionellt sätt bidragit till att tv-programmet vi tittar på ger en ljudupplevelse utöver det vanliga.

ÅRETS BERÄTTARE

Priset i den här kategorin går till en inslagsproducent, manusförfattare, bearbetningsproducent, redaktör eller regissör som bidragit till att berättandet har blivit extraordinärt.

ÅRETS VISUELLA UTTRYCK

Priset går till en person i produktionen som på ett kreativt och originellt sätt bidragit till att det visuella uttrycket i ett program blivit storartat, som tex en fotograf, bildproducent, redigerare/klippare, ljus-designer, kostymör, scenograf, mask, rekvisitör, grafiker eller liknade funktion.

ÅRETS PRODUCENT

Vi söker årets bästa producent. En person som gjort kreativa storverk för tittarna, kunden och varit en god och ansvarstagande arbetsledare för alla i produktionen.

ÅRETS ORGANISATÖR

Priset går till en linjeproducent, projektledare, produktionsledare, FAD/inspelningsledare, scripta, studioman/kvinna som förtjänar att premieras för sina smidiga, systematiska och vägledande insatser samt inspirerande ledarskap.

ÅRETS CASTARE

Priset delas ut till den person som skapat den starkast lysande ensemblen framför kameran i en produktion som antingen är scripted eller unscripted.

ÅRETS PROFIL

Detta pris går till den eller de profiler, programledare eller deltagare som i ett specifikt tv-program har gjort ett bestående intryck hos tittarna.

Nyhet - Årets jury

Nu presenterar vi juryn för Riagalan 2022

Här är årets jurygrupper som ska utse årets finalister och vinnare av Riagalan 2022.

Nyhet - Riagalan 2022

Nominera årets kollegor och program till Riagalan 2022 - deadline 27 jan

Från och med idag fram till den 27 januari är det fritt fram att nominera till Ria 2022.

Nyhet - Riagalan 2022

Amazon Prime Video ny huvudpartner för Riagalan 2022

Den 17 mars 2022 arrangeras den tolfte upplagan av Riagalan på Lilla Cirkus i Stockholm. Den 6 december öppnar vi äntligen nomi

Nyhet - Ria 2021

Fyraåringarna på äldreboendet vinner Årets produktion non scripted

Grattis till produktionsbolaget Meter som kammade hem Årets produktion non scripted för ”Fyraåringarna på äldreboendet”.

Nyhet - Ria 2021

Kalifat vinner Årets produktion scripted

Den 17 juni utsågs årets vinnare på Riagalan 2021. Grattis till Filmlance och dramaserien Kalifat som vann Årets bästa produk

Nyhet - Ria 2021

Nominera era produktioner till Rias specialpris 2021

Med anledning av pandemin delar Riagalan ut ett anpassat pris i år och hoppas på en publik gala i sitt ursprungliga format under

Nyhet - Riagalan 2020

Tack!

Stort tack till alla fantastiska partners, juryn, medarbetare, årets värdpar, prisutdelare och alla branschkollegor som har gjor

Nyhet - Riagalan 2020

Här är alla vinnare på Riagalan 2020

Ikväll gick äntligen Riagalan 2020 av stapeln i ett lite annorlunda format för att hylla svenskt TV-makeri och kreatörerna bak

Läs fler nyheter