menu

Nominera

Nomineringen för att tävla i Riagalan 2023 är nu öppen fram till den 18 januari.

Här kan du nominera kollegor i åtta kategorier. Är du osäker på kriterier/regler, läs här. Nominerade personer ska ha varit involverade i program som har producerats av oberoende produktionsbolag och ska ha visats linjärt eller online under 2022.

Nominering för programkategorierna; Årets program och originalidé scripted/unscripted hittar du här,

Fyll i ditt namn och mejladress och de uppgifter som krävs i den/de kategorier som du vill nominera i och scrolla längst ner på sidan för att skicka in dina uppgifter och nomineringar.

Observera att er motivering är avgörande för juryarbetet!

För frågor kontakta tävlingsansvarig Jonas Pedersen Hardebrant, jonas@riagalan.se 

Dina uppgifter

Namn och e-post måste fyllas i för att kunna nominera.
Ditt namn(Obligatoriskt)

ÅRETS LJUDUPPLEVELSE

Priset går till en ljudtekniker, ljudbearbetare som genom sitt arbete på ett kreativt och professionellt sätt bidragit till att tv-programmet vi tittar på ger en ljudupplevelse utöver det vanliga.

ÅRETS BERÄTTARE

Priset i den här kategorin går till en inslagsproducent, manusförfattare, bearbetningsproducent, redaktör eller regissör som bidragit till att berättandet har blivit extraordinärt.

ÅRETS VISUELLA UTTRYCK

Priset går till en person i produktionen som på ett kreativt och originellt sätt bidragit till att det visuella uttrycket i ett program blivit storartat, som tex en fotograf, bildproducent, redigerare/klippare, ljus-designer, kostymör, scenograf, mask, rekvisitör, grafiker eller liknade funktion.

ÅRETS PRODUCENT

Vi söker årets bästa producent. En person som gjort kreativa storverk för tittarna, kunden och varit en god och ansvarstagande arbetsledare för alla i produktionen.

ÅRETS ORGANISATÖR

Priset går till en linjeproducent, projektledare, produktionsledare, FAD/inspelningsledare, scripta, studioman/kvinna som förtjänar att premieras för sina smidiga, systematiska och vägledande insatser samt inspirerande ledarskap.

ÅRETS CASTARE

Priset delas ut till den person som skapat den starkast lysande ensemblen framför kameran i en produktion som antingen är scripted eller unscripted.

ÅRETS PROFIL

Detta pris går till den eller de profiler, programledare eller deltagare som i ett specifikt tv-program har gjort ett bestående intryck hos tittarna.

ÅRETS STJÄRNSKOTT

Det här priset delas ut till en medarbetare som har jobbat i tv-branschen i högst två år och som under nomineringstiden bidragit till något utöver det vanliga i sin roll och som samtidigt verkat för god laganda.

Nyhet - Uncategorized

Årets stjärnskott - ny kategori på Riagalan

Nu instiftar vi ett nytt efterlängtat pris för att hylla årets stjärnskott. 

Nyhet - Ria 2023

Nu är nomineringen öppen till Riagalan 2023

Från och med nu fram till den 18 januari går det bra att nominera era kollegor och program (scripted/unscripted) till Riagalan 2023.

Nyhet - Riagalan 2022

Här är alla vinnare i Riagalan 2022

Ikväll ägde den tolfte upplagan av Riagalan rum på Lilla Cirkus i Stockholm - galan som hyllar svenskt TV-makeri och kreatör

Nyhet - Årets finalister

Här är årets finalister till Riagalan 2022

Riagalans fyra jurygrupper har sagt sitt och nu offentliggörs årets finalister till Riagalan 2022. Den 17 maj intas Cirkus för

Nyhet - Riagalan 2022

Nytt humorpris på Riagalan

För att hylla humorgenren i svensk tv-produktion instiftar Riagalan ett nytt humorpris tillsammans med Prime Video. Vinnaren of

Nyhet - Riagalan 2022

Säkra din biljett till Riagalan 2022

Nu har vi äntligen släppt biljetterna till Riagalan den 17 maj på Lilla Cirkus i Stockholm.

Nyhet - Riagalan 2022

Kalle Möller och Sofia Dalén leder årets gala

Årets värdpar för Riagalan är illustratören och tv-arbetaren Kalle Möller och komikern Sofia Dalén som tillsammans bland an

Nyhet - Årets jury

Årets jury

Här är årets jurygrupper som ska utse årets finalister och vinnare av Riagalan 2022.

Läs fler nyheter