menu
Publicerad: 2023/11/15
Nyhet - Riagalan 2024

Netflix ny partner till Riagalan

Den 7 mars 2024 är det dags för den fjortonde upplagan av Riagalan på Cirkus i Stockholm då kreatörer inom svensk tv-värld premieras. Inför 2024 års gala är arrangören Film&TV-Producenterna glada över att kunna presentera en ny partner för Ria-priset, nämligen Netflix. 

Netflix har under de senaste åren etablerat sig som en viktig samarbetspartner till produktionsbolagen och visar ett tydligt ansvar att stödja svensk film och TV. Därför känns det både naturligt och väldigt glädjande att Netflix vill vara med och premiera det kreativa arbetet bakom produktionerna, säger Eva Hamilton, ordförande för Film&TV-Producenterna.

Ria är tv-branschens finaste pris, uppkallat efter tv-legendaren Ria Wägner. Priset lyfter fram produktionsbolagen och de personer och insatser som tar branschen framåt.

– Sverige ligger i framkant när det gäller innehållsskapande och kreativitet. Arbetet som utförs på produktionsbolagen är centralt för framgången hos Netflix svenska filmer och serier. Därför känns det både viktigt och roligt att vara med och lyfta fram människorna bakom produktionerna och deras prestationer tillsammans med Film&TV-Producenterna, säger Jenny Stjernströmer Björk, Innehållschef på Netflix i Norden.


Nyhet - Riagalan 2024

Här är årets finalister

Jurygrupperna har sagt sitt och nu är årets finalister till Riagalan 2024 klara. Torsdagen den 7 mars koras vinnarna i 13 kategorier på Cirkus i Stockholm.

Nyhet - Riagalan 2024

Här är årets vinnare

Sveriges bästa kreatörer, medarbetare och upphovsmakare inom svensk tv har utsetts, i kväll mottog 13 värdiga vinnare Ria-statyetten på Riagalan 2024.  

Nyhet - Riagalan 2024

Hanna Persson leder årets gala

Tv-producenten, influencern och skribenten Hanna Persson, även känd som HanaPee leder årets gala. 

Nyhet - Riagalan 2024

Netflix ny partner till Riagalan

Inför 2024 års gala är vi väldigt glada över att kunna presentera en ny partner för Ria-priset, nämligen Netflix.

Nyhet - Ria 2023

Eventfilm från galan

Årets gala gick av stapeln den 23 mars på Cirkus i Stockholm.

Nyhet - Ria 2023

Här är alla vinnare på Riagalan 2023

Ikväll mottog tretton glada vinnare Ria-statyetten på Riagalan 2023 på ett fullsatt Cirkus i Stockholm.

Nyhet - Ria 2023

Anna Granath och Micke Mårtensson leder årets gala

Årets värdpar för Riagalan är inga mindre än komikern, manusförfattaren och skådespelaren Anna Granath och manusförfattare

Nyhet - Årets finalister

Här är årets finalister till Riagalan 2023

Jurygrupperna har sagt sitt och nu är årets finalister till Riagalan 2023 klara. Torsdagen den 23 mars koras vinnarna i 13 kateg

Läs fler nyheter