menu
Publicerad: 2018/06/8
Nyhet - Riagalan 2018

Vinnarna av årets Ria korade – De gör bäst TV i Sverige!

Riagalan samlade ikväll den svenska TV-produktionsbranschen ute på Cirkus i en hyllning till kreatörerna bakom Sveriges vassaste tv-program. Produktionsbolaget FLX kammade hem det nya priset Årets Programidé scripted för ”Grotescos sju mästerverk” och Bianca Ingrosso vann Årets Profil i hård konkurrens med Leif G W Persson och David Sundin.

Årets Program: ROBINSON av Mastif
Motivering: Trots många osäkerhetsmoment, som en sändningsstruktur som sträcker sig över fem dagar, en slimmad inspelningstid och produktionstekniska svårigheter har redaktionen lyckats skapa ett extremt starkt innehåll som vunnit stor publik både linjärt och digitalt. 20 år efter premiären så är serien tillbaka och det med besked, mer vitalt än någonsin! Hatten av för den här produktionen som fått nytt liv och som förtjänar att hyllas och uppmärksammas. 
Årets programidé non-scripted: LERINS LÄRLINGAR av Nexiko
Motivering: Programmets ljusa motor – skaparglädje, möter nya vänskaper – fick bensin genom den lika finstämda skildringen av deltagarnas sorger, utmaningar och förhoppningar. 700 000 hängivna tittare, en enig kritikerkår och tidernas första kärleksfulla Flashback-tråd kan inte ha fel.

Årets programidé scripted: GROTESCOS SJU MÄSTERVERK av FLX
Motivering: Årets vinnare visar att det fortfarande går att göra hyperaktuell, brännande och skarp satir, dessutom i en väldigt innovativ form. Mottagandet hos publik och kritiker var fantastiskt och man befäste sin position som Sveriges just nu viktigaste och kanske mest begåvade humorgrupp.

Årets Profil: BIANCA INGROSSO för Talang
Motivering: Hennes ofiltrerade och varma sätt att kommunicera sin feedback till deltagarna skapar underhållning vi som tittare älskar att se. Bianca är Sveriges just nu mest lysande TV-stjärna!

Årets Redigerare: BJÖRN ERIKSSON för Helikopterrånet
Motivering: Med en genomtänkt och väl genomförd spänningsdramaturgi, ett suggestivt och engagerande formspråk och en fenomenal känsla för stämningar satte han en magnifik ton i både klippning och ljud. Han har genom ett lika stilsäkert som känsligt berättande, skapat ett mästerverk inom genren.

Årets Producent: SUSANN BILLBERG RYDHOLM för Vår tid är nu
Motivering: För sitt sätt att arbetsleda, på ett sätt som fångar publiken och tillfredsställer beställarna, samt entusiasmerar team och cast så att de vill fortsätta i flera säsonger till.

Årets berättare: MICKE LINDGREN för Grotescos sju mästerverk
Motivering: Årets berättare är en satiriker i ordets sanna bemärkelse. Han står för en humor som är träffsäker, provokativ och modig. Aldrig intetsägande. Som författare, regissör och skådespelare har han gjort svensk, politisk humor både roligare och mer relevant än den varit på mycket, mycket länge.

Årets v
isuella uttryck: ERIK VALLSTEN för Grotescos sju mästerverk
Motivering: Prestationen att med genuin känsla för humor och berättande, sätta en unik visuell prägel på vart och ett av denna series väsensskilda delar är faktiskt häpnadsväckande och alldeles fantastik. 

Årets Castare: SAGA ISRAELSON OCH THERESE KLÜGER för Robinson
Motivering: Årets vinnare har tillsammans med sitt team lyckats få till den perfekta mixen av människor. Med konflikter, vänskap och kärlek har seriens deltagare med sitt osvenska, raka, sätt engagerat Sverige med något man inte sett på 20 år.

Årets Organisatör: BEATRICE JÄRNEROT för Let´s Dance
Motivering: Vinnaren i kategorin Årets Organisatör leder sina projekt med varm och fast hand. En projektledare extraordinär. Ordning och reda från start till mål, alltid med ett leende på läpparna. Det finns inget denna lovelyliscious person inte klarar av.

Årets prestation: EMIL BERG för Torpet
Motivering: Ibland händer saker man inte kunnat föreställa sig i sin vildaste fantasi. När det skiter sig totalt vill man ha en person på plats som håller huvudet kallt. En inspelningsplats brinner. Mitt i natten. Med deltagare på plats. Få ut alla, larma brandkår, ringa produktionsledning och filma. Allt i rätt ordning. Vinnaren gjorde alla rätt när det verkligen gällde.

Årets Ljudupplevelse: ANDREAS GRILL för Grotescos sju mästerverk
Motivering: Årets pris går till en av kompositörerna bakom hela serien. En pristagare som på flera sätt blivit en Sveriges mest tongivande kompositörer. Serien har redan blivit TV-klassiker, med sin mästerliga blandning av brännande nutidshistoria, satir och musik.

Nyhet - Riagalan 2024

Här är årets finalister

Jurygrupperna har sagt sitt och nu är årets finalister till Riagalan 2024 klara. Torsdagen den 7 mars koras vinnarna i 13 kategorier på Cirkus i Stockholm.

Nyhet - Riagalan 2024

Här är årets vinnare

Sveriges bästa kreatörer, medarbetare och upphovsmakare inom svensk tv har utsetts, i kväll mottog 13 värdiga vinnare Ria-statyetten på Riagalan 2024.  

Nyhet - Riagalan 2024

Hanna Persson leder årets gala

Tv-producenten, influencern och skribenten Hanna Persson, även känd som HanaPee leder årets gala. 

Nyhet - Riagalan 2024

Netflix ny partner till Riagalan

Inför 2024 års gala är vi väldigt glada över att kunna presentera en ny partner för Ria-priset, nämligen Netflix.

Nyhet - Ria 2023

Eventfilm från galan

Årets gala gick av stapeln den 23 mars på Cirkus i Stockholm.

Nyhet - Ria 2023

Här är alla vinnare på Riagalan 2023

Ikväll mottog tretton glada vinnare Ria-statyetten på Riagalan 2023 på ett fullsatt Cirkus i Stockholm.

Nyhet - Ria 2023

Anna Granath och Micke Mårtensson leder årets gala

Årets värdpar för Riagalan är inga mindre än komikern, manusförfattaren och skådespelaren Anna Granath och manusförfattare

Nyhet - Årets finalister

Här är årets finalister till Riagalan 2023

Jurygrupperna har sagt sitt och nu är årets finalister till Riagalan 2023 klara. Torsdagen den 23 mars koras vinnarna i 13 kateg

Läs fler nyheter