menu

Nominera

Nomineringsperiod 1 maj 2017 - 30 april 2018

Här kan du nominera dina kollegor och programidéer. Om du är osäker på kriterier/regler för vilka man kan nominera, se mer information till vänster.  Det går även bra att kontakta oss på info@riagalan.se.

OBS! Nytt för i år är att man enbart kan ange en specifik produktion där man tycker att de nominerade har varit extraordinär. Den nominerade personen ska ha varit verksam i produktionen under ovan nomineringsperiod.

Uppgifter

Faktureringsinformation

Krävs för att nominera i vissa kategorier.

ÅRETS PROGRAMIDÉ non-scripted

I den här kategorin premierar vi den mest kreativa och nyskapande originalidén (non-scripted. Programmet ska ha haft premiär online eller linjärt under nomineringsperioden samt vara skapat och producerat av ett bolag i Sverige. Upphovsmännen samt produktionsbolaget som står bakom utvecklingen av originalidén/programmet får ta emot utmärkelsen

I kategorin "ÅRETS PROGRAMIDÉ non-scripted" tas en avgift ut på 2 000 kr per nominering.

ÅRETS PROGRAMIDÉ scripted

I den här kategorin premierar vi den mest kreativa och nyskapande originalidén (scripted) Serien ska ha haft premiär online eller linjärt under nomineringsperioden samt ska vara skapat och producerat av ett bolag i Sverige. Upphovsmännen samt produktionsbolaget som står bakom utvecklingen av originalidén/serien får ta emot utmärkelsen. Originalidén/serien ska ha producerats i minst 2 avsnitt, dvs ej långfilmsformatet.

I kategorin "ÅRETS PROGRAMIDÉ scripted" tas en avgift ut på 2 000 kr per nominering.

ÅRETS PROGRAM

I den här kategorin premierar vi det program som genom ett kreativt och nytänkande utförande varit framgångsrikt under nomineringsperioden, men som inte behöver vara en svensk originalidé. I denna kategori välkomnas alla typer av produktioner inklusive adaptioner och remakes. Det aktuella programmet ska ha visats online eller linjärt under nomineringsperioden och ska vara producerat av ett bolag i Sverige. Producenten samt produktionsbolaget som står bakom produktionen av programmet får ta emot utmärkelsen.

I kategorin "ÅRETS PROGRAM" tas en avgift ut på 2 000 kr per nominering.

Årets redigerare

Vinnaren i denna kategori har inte bara klippt ihop ett material, utan förtydligat det, dramatiserat det och berättat en historia på ett sätt som lyft den till nya, spännande och överraskande höjder.

Årets producent

Vi söker årets bästa producent, den person som gjort storverk för tittarna och kunden, och för alla andra som deltagit i produktionen.

Årets berättare

Priset i den här kategorin går till en inslagsproducent, reporter, manusförfattare, bearbetningsproducent, redaktör eller annan person som bidragit till att innehållet blivit extraordinärt.

Årets visuella uttryck

Priset går till en fotograf, scenograf, bildproducent, ljusdesigner, grafiker eller annan person som på ett kreativt och originellt sätt bidragit till att det visuella uttrycket i ett program blivit storartat.

Årets ljudupplevelse

Priset går till en ljudtekniker, kapellmästare, ljudbearbetare eller annan person i produktionen som genom sitt arbete på ett kreativt och professionellt sätt bidragit till att tv-programmet vi tittar på ger en ljudupplevelse utöver det vanliga.

Årets organisatör

Priset går till en projektledare, produktionsledare, inspelningsledare, studioman/kvinna eller annan organisatör som förtjänar att premieras för sina smidiga, systematiska och vägledande insatser samt inspirerande ledarskap.

Årets profil

Detta pris går till den eller de profiler, programledare eller deltagare som i ett specifikt tv-program har gjort ett bestående intryck hos tittarna.

Årets castare

Priset delas ut till den eller de personer som under nomineringstiden skapat den starkast lysande ensemblen framför kameran i en produktion. Det kan handla om att hitta dom mest färgstarka karaktärerna eller säkra upp dom största stjärnorna.

Årets prestation

Det här priset delas ut till en person som under nomineringstiden bidragit med en specifik insats som varit helt avgörande för produktionen. Prestationen kan ha ägt rum på inspelningsplats eller under för/efterproduktion och delas ut till den som är mest värd det, oavsett titel.